Zaměstnanci totiž našli metodu, jak likvidátory či bývalé ředitele vypátrat a dluhy po nich požadovat. Kontakty si našli na facebooku.

„Pořád jsme nevěděli, zda nám dluh za bývalou firmu správce konkurzní podstaty uhradí. Přestože nám to bylo slíbeno, už půl roku stále čekáme. Nejde o velké částky, přibližně o deset tisíc, ale pro nás to nejsou malé peníze,“ vysvětlila impuls k hledání kontaktů věřitelů na internetu paní Eva z porcelánky v Nové Roli.

Měla štěstí. Kontakt na správce konkurzní podstaty našla na facebooku.

„Napsala jsem mu, zda nám budou dlužné peníze uhrazeny a kdy. Já na facebooku rozhodně nejsem mezi jeho přáteli, proto jsem musela čekat, zda mi odpoví. Odpověděl. Celý zbytek peněz prý už opravdu neuvidíme. Ale na závěr insolvence prý bude rozdělovat poměrnou část výtěžku mezi zaměstnance, stát, zdravotní pojišťovny a sociálku. Dodal, že to představuje přibližně 150 milionů nezaplacených přednostních pohledávek. A doplnil, že dnes už ví, že to bude lehce více než deset procent z pohledávek zaměstnanců. Prodat prý ještě chybí další majetek a počkat na to, co přijde z bývalé firmy,“ vysvětlila paní Eva. Dodala, že alespoň nyní zaměstnanci vědí, na čem jsou.

Facebook vznikl v roce 2004 jako komunikační síť pro studenty z Harvardu. Netrvalo dlouho a rozjela se raketová kariéra této sociální sítě. V roce 2007 dorazil do ČR. V současné době se jedná o nejpopulárnější komunikační sít, kdy na našem území přibývá okolo 5 000 nových uživatelů denně.

(iva, pit)