„Jsem moc ráda, že naši nominaci na lídra kandidátky přijal právě ministr dopravy,“ řekla krajská předsedkyně a hejtmanka Jana Vildumetzová. Ta si právě od současného ministra slibuje pomoc v řešení všech dopravních problémů, které region trápí. „Stále říkáme, že hlavní prioritou je pro nás dostavba dálnice D6. Já jsem prohlásila, že budu na ministra neustále tlačit, aby se na nás nezapomínalo,“ dodala hejtmanka. A zdůraznila, že když Dan Ťok je teď lídrem kandidátky ANO, bude to propojení ještě pevnější.

Možná i proto bylo zvolení lídra Dana Ťoka, byť je z Uherského Hradiště, jednomyslné. „Já si té nominace hrozně vážím a jsem připraven za ANO volby v Karlovarském kraji vyhrát. Naším cílem je, aby se žilo dobře po celé České republice, Karlovarský kraj je nádherný region a já chci pomoct k tomu, aby jeho zájmy byly ve Sněmovně ještě více slyšet,“ uvedl ke své nominaci ministr Ťok.

Ilustrační foto.
Akce Marcela odhalila devět cizinců, kteří u nás pracovali ilegálně

Dvojkou na kandidátce je současný poslanec Roman Procházka, který svou nominaci chápe jako ohodnocení své dosavadní práce poslance pro Karlovarský kraj. Na třetí místo nominovali delegáti krajského sněmu hnutí ANO krajskou zastupitelku Věru Procházkovou, hned za ní hejtmanku Janu Vildumetzovou a první pětici na kandidátce uzavírá starostka Rotavy Iva Kalátová. Kandidátní listinu musí ještě schválit celostátní předsednictvo hnutí ANO.

Lídrem do voleb za koalici STAN a KDU-ČSL je v regionu zřejmě definitivně karlovarský primátor Petr Kulhánek a ODS do volebního klání vysílá krajského radního Jana Bureše. Lídrem Pirátů je mariánskolázeňský starosta Petr Třešňák.