I přes oblevu je stále dost zimních areálů, které nabízejí stále kvalitní podmínky. Někde už naopak vlekaři zvažují ukončení sezony. „Podmínky jsou stále dobré a sněhu máme dostatek. Můžeme i nadále lyžaře k nám bez problémů pozvat,“ konstatoval Martin Píša ze Skiareálu Klínovec. „To, jak dlouho budeme ještě v provozu, bude hodně záležet na březnovém počasí. Pokud nebude nějak extrémně teplé, tak si klidně dokážu představit, že bychom mohli jezdit až do 1. máje,“ doplnil Píša.

Bez problémů se jezdí nadále také v Abertamech. „Sice se oteplilo a někdy zaprší, ale stále je místní skiareál bez problémů v provozu,“ potvrdil Zdeněk Lakatoš, starosta Abertam. Ten odhaduje, že by se mohlo lyžovat až do konce března. „Samozřejmě kratochvíle počasí nikdo neovlivní,“ dodal abertamský starosta.

Marně by už lyžaři mířili do skiareálu v Merklíně. „Pro letošní sezonu už jsme provoz ukončili a chceme poděkovat všem, kteří náš skiareál navštívili. S návštěvností jsme byli celkem spokojeni, i když jsme letos nemohli kvůli počasí uměle zasněžovat,“ uvedl Martin Frič, provozovatel skiareálu v Merklíně. „Těšíme se, že se s našimi návštěvníky uvidíme zase příští sezonu,“ dodal Frič.

Vleky zatím zůstávají bez problémů v provozu na Kraslicku. Zde zůstávají i přes oblevu v provozu všechny lyžařské areály, a to Krajka a Saporo v Kraslicích a Lišák ve Stříbrné, které hlásí maximálně třicet centimetrů sněhu. Nejvyšší sněhová pokrývka je v horské Bublavě, kde mají na kopcích 70 cm sněhu. „Ráno je sníh tužší a přes den měkne. Podmínky jsou stále kvalitní a v provozu je celý areál včetně lanovky. Návštěvníci mohou také využít řadu našich atrakcí, jako je sněhový tunel nebo třeba skikrosová trať, na které se o víkendu jely závody,“ uvedl bublavský vlekař Jiří Lhota.

Výrazné oteplení nemělo zatím vliv na provoz dvou skiareálů na Chebsku. V Mariánských Lázních leží stále ještě dostatek sněhu. „V současné době je ve Skiareálu Mariánky padesát až osmdesát centimetrů sněhu,“ informovala mluvčí tamního provozovatele Radka Záhořová. Každý den mohou lyžaři do mariánskolázeňského střediska vyrazit už v 9 hodin. „V provozu jsou obě sjezdovky, Krakonoška do 17 hodin, Slalomák do 21 hodin. Zde si  od 17 hodin lyžaři užijí večerní lyžování,“ dodala.

V Aši se mimořádně do 2. března lyžuje od 9 hodin, poté už bude sjezdovka v provozu podle otevíracích hodin. Také zde ale návštěvníkům nabízí to pravé zimní vyžití bez front.

Horská služba odhaduje, že podmínky budou dobré ještě minimálně dva týdny. „Podle mě se bude moct lyžovat ještě minimálně čtrnáct dní,“ řekl Miroslav Güttner, náčelník Horské služby. „Většina skiareálů tak ještě stále je v provozu. Přesto odhaduji, že bude letošní sezona kratší než ta minulá. Na druhou stranu úrazů nijak neubývá, a to hlavně těch vážných. Naštěstí jsme neřešili žádný smrtelný úraz,“ doplnil náčelník Horské služby.