Podle kalendářů už jaro začalo a venkovní počasí jim dává pro letošek za pravdu. Na ulicích se to už začíná hemžit cyklisty mířícími na projížďky po městě i do přírody.

Milovníci zimních sportů však stále mají možnost vyrazit do některých lokalit, kde je stále šance si zalyžovat. „Jaro už je tady, ale v našem skiareálu se pořád lyžuje. Je tu dostatek sněhu a sjezdovky jsou pravidelně upravovány. Letošní sezóna se pomalu chýlí ke konci, ale u nás máme v plánu mít otevřeno určitě až do velikonoc,“ řekl majitel Skiareálu Klínovec Martin Píša. „Oproti loňskému roku byla letošní návštěvnost vyšší. To nás velice těší, neboť do zdejšího areálu byla investována nemalá částka financí,“ dodal.

„Jediné co lyžařům letos moc nepřálo, bylo horší počasí. Extrémní mrazy střídané s dostatkem či nedostatkem sněhu netvořily vždy nejvhodnější podmínky. K tomu kladně nepřispívali ani vichřice a teplé březnové počasí. Jsem ale rád, že se tato sezóna vyvedla a návštěvníci horských center si to skvěle užívali,“ pokračoval Martin Píša.

Odeznívající zima tak ještě neřekla své poslední slovo, ale lidé, kteří mají už lyží dost si k výletům posupně mohou volit jiná místa. Rodiny i jednotlivci vytahují ze sklepů svá kola a podřizují je pravidelné revizi, která zaručí, že pro letošní jízdy budou v perfektním stavu.

„Doufám, že tento rok nabídne cyklistům skvělé počasí, protože loňské deštivé léto jim moc nepřálo. I když jsem letos na kolo ještě nevyrazil, nemůžu se dočkat až tak učiním. Neznám nic lepšího než toulky přírodou na mém oblíbeném dopravním prostředku,“ sdělil své nadšení jeden z milovníků cyklistiky František Drážďanský.

Je jen na uvážení každého, zda využije posledních možností k lyžování, nebo už dá zimě vale a začne si naplno užívat jarních aktivit.

(hni)