V Horním Žďáru provozuje už téměř dvě desetiletí azyl pro týraná a hendikepovaná zvířata. Úspěšně se například zapojil do boje proti množírnám psů.

„Přijali jsme pejsky ze známého případu Vysočina a nedávno dalších pět psů odjinud. Další je neobvyklé množství koťat, které jsme za naši existenci v takové míře ještě nezaznamenali. K tomuto se přidala potřeba vyměnit naše staré terénní auto a to způsobilo, že poprvé od našeho vzniku skončíme na konci roku ve ztrátě odhadované na necelých 200 000 korun. Pro ty, kteří by nám chtěli s touto situací pomoci, byl založen transparentní účet 2401538126/2010 a odkaz na něj najdete na našich webových stránkách,“ uvedla Hana Šimková, zakladatelka a provozovatelka Ostrovského Macíka. Podotkla, že pro ty, kteří chtějí zůstat v anonymitě, zůstává také staré číslo účtu.

„Rok 2018 nám ale přinesl i řadu úspěchů. Byli jsme vybraní též společností Makro do jejich projektu. Podařilo se nám vybudovat zázemí záchranné stanice. Od Karlovarského kraje jsme získali vyřazenou sanitku. Na našich projektech se pak podílel tak velký počet lidí, že je nemůžeme ani všechny jmenovat. Bez vás všech, kteří se snažíte pomáhat, bychom to nedokázali. Určitě je vidět, že pokud je dobrá vůle, dají se dělat i zázraky všedního dne,“ dodala Šimková.

Bývalá Knollova vzorkovna porcelánu je od roku 1999 kulturní památkou.
Knollovu vzorkovnu radní nechtějí ani za korunu