„Naším cílem je umožnit veřejnosti ochutnat jídlo od nejlepších kuchařů. A to se nám vcelku daří, neboť jsme například vloni prodali téměř třicet devět tisíc degustačních menu,“ vysvětluje autor myšlenky a pořadatel Pavel Maurer.

Do projektu, který startuje dnes, se v letošním roce zapojilo celkem 89 restaurací z celé republiky. Zhruba polovina je jich z Prahy. V Karlových Varech se účastní Grand hotel Pupp a hotely Promenáda, Plaza a Tusculum. „Každý rok vyhlašujeme téma, kterému je menu v restauracích přizpůsobeno. Vloni byl tématem Leonardo da Vinci a letošní je Sci-fi,“ doplňuje Pavel Maurer s tím, že všechny degustace se objednávají před internet, což je výhodné pro zákazníka i restauraci. Ta dopředu ví, kolik porcí připravit a proto nedochází k plýtvání jídlem. „Baví nás sledovat sledovat jak si kuchaři se zadáním poradí. A protože se nám zákazníci vrací, určitě to bavíi je,“ dodal pořadatel.