„Výzdoba vyjde zhruba na 800 tisíc korun, v částce jsou zahrnuty montážní práce, plošina, elektrické zapojení a další. V letošním roce jsme naštěstí nemuseli dokupovat žádné nové komponenty, takže osvětlení bude ve stejném rozsahu jako v minulém roce,“ informovala mluvčí města Chebu Simona Liptáková.

V Karlových Varech byla většina prvků pořízena již před mnoha lety. „Osvětlení se postupně doplňuje a repasuje,“ sdělila mluvčí magistrátu Karlovy Vary Helena Kyselá. V roce 2018 investovaly Karlovy Vary do obnovy vánoční výzdoby 220 tisíc korun, loni 75 tisíc korun a k tomu si ještě pronajaly další prvky za 1,5 milionu korun. „Letos jsme za repasi utratili 25 tisíc korun, za 97 tisíc korun jsme pořídili nové prvky a máme připraveno 700 tisíc korun na pronájem další výzdoby. Každoroční náklady na instalaci, spotřebu energie a následné sklizení světelné výzdoby činí zhruba 250 tisíc,“ poznamenala Kyselá.

Sokolov vloží letos do obnovy vánočního osvětlení zhruba 40 tisíc korun. Sokolovské technické služby část vánoční výzdoby vlastní a část si každý rok půjčuje od firmy z Klášterce, která ho vyrábí, aby se výzdoba ve městě obměňovala.

Ilustrační foto.
Hasiči i vojáci začali pomáhat zdravotníkům