„Přibližně za 1,5 milionu korun budeme instalovat novou vzduchotechniku v zastupitelském sále v ostrovském zámku. Přímo nad sálem bude v podkroví postupně vybudován nový sklad a archiv," uvedl starosta Ostrova Pavel Čekan s tím, že stávající úložné prostory pro městské archiválie již nestačí.

„Nové prostory archivu tak budou v části podkroví zámku, kde se v těchto dnech dokončují protipožární zajištění a zajištění proti kumulování vlhkosti," dodal starosta.

V další části realizace podzimních zakázek malého rozsahu dojde i na výměnu parket v kavárně Domu kultury Ostrov, a to za přibližně půl milionu korun. Ty v předsálí byly opraveny už přede dvěma lety, na ty v kavárně by už ale běžné čištění, obroušení a lakování nestačilo. Z kavárny tak ještě před říjnovým zahájením dětského filmového Festivalu Oty Hofmana zmizí letitá boule uprostřed.

Městská knihovna Ostrov se dále dočká pětisettisícového navýšení rozpočtu, který se tak vyšplhal na částku kolem osmi milionů korun.

„Došlo k tomu jednak proto, že se předpokládá navýšení mezd, a dále proto, že bude potřeba obměnit veškerou výpočetní techniku, což je položka šplhající ke 350 000 korun. Rovněž zakoupíme nový koberec do oddělení pro mládež. Knihovna v Paláci princů funguje už pět let a stávající světle žlutý koberec dostal za tu dobu už pěkně zabrat," dodal Čekan.