„Po skončení smlouvy s provozovatelem tržnice budeme mít už pravděpodobně vybraného dodavatele na likvidaci. Prostor by měl být upraven tak, aby se nemohl nikdo zranit, a pokud možno by měl být i využitelný pro obyvatele města," uvedl starosta Pavel Čekan s úvahou, že by lidé o stánky přesto nemuseli přijít.

„Možná zde necháme přípojky na inženýrské sítě, například pro provozování farmářských trhů pod širým nebem, bez na stálo postavených stánků, které po skončení akce zase zmizí," dodal starosta.

Město si současně také nechává zpracovávat studie, jak by se místo po tržnici dalo využít i jinak. Jeden z návrhů architekta Vladimíra Tomana zahrnuje například vznik jakési kolonády, tedy částečně otevřeného prostoru. „Zastánci socialistického realismu jsou pro, aby zde vůbec nic nebylo a prostoru se vrátila jeho historická, provzdušněná a nezastavěná podoba. Ještě dříve tudy vedla i silnice, už teď ale víme, že až k takovému návratu do minulosti nedojde," doplnil Čekan.

Náklady na demolici se mohou vyšplhat až na 1,5 milionu korun. Město k ní přistoupilo přesto, že firma, která tržnici provozuje, sepsala proti demolici petici, k níž se připojilo přes 1000 lidí. Jiná petice ale naopak požadovala zbourání objektu s odůvodněním, že je v centru města ostudou. „Přesné náklady na likvidaci objektů nevíme, částka je předběžná. Její výše je podobná, jako tomu bylo při demolici Centra mladých přírodovědců, která na konec vyšla jen na asi 400 tisíc," doplnil.