Pro milovníky filmů a kultury je dnešek tím pravým dnem. Právě dnes totiž začíná 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu. Ten opět nabídne skvělé filmy a hvězdy a zároveň nebude chybět ani spousta koncertů a dalších akcí.

„Kromě Susan Sarandonové přijede také populární herečka Helen Mirren. Jsme moc rádi, že podobné hvězdy opět zavítají do Karlových Varů," uvedl Jiří Bartoška, prezident 47. ročníku Mezinárodního filmového festivalu. „Samozřejmě nebudou chybět ani tuzemské hvězdy filmového plátna, jako Jiří Macháček, Bolek Polívka či Aňa Geislerová," dodal Bartoška. Ten doplnil, že filmový svátek nebude pouze pro milovníky kin, ale také nabídne velmi dobrý program zájemcům o hudbu.

„I letos jsme připravili velmi pestrý doprovodný program, v rámci kterého se představí například Vojta Dyk," upozornil výkonný ředitel filmového festivalu Kryštof Mucha.

„Také uvítáme velmi vážené filmové režiséry," doplnil Mucha. „Můžeme zmínit například Amira Naderiho," doplnil Karel Och, umělecký ředitel festivalu.

Město je podle vedení na tuto rozsáhlou akci připraveno velmi dobře. „Jsme rádi, že se například během filmového festivalu bude konat i dostih na místním závodišti. Snažili jsme se i některé stavby uspíšit tak, aby do festivalu nic nezasáhlo," konstatoval Petr Kulhánek, primátor Karlových Varů.

Jeho slova potvrdilo například Drahomířino a Mattoniho nábřeží. „To zprovozníme už dnes, aby lidé mohli do města jezdit bez větších problémů," ujistil karlovarský primátor.

Během MFF bude žít například klub v bývalé spořitelně či Panasonic.

V letošním roce je město Karlovy Vary podle prezidenta filmového festivalu Jiřího Bartošky kvalitně připravené na filmovou přehlídku.