Organizátor Ing. Radek Aleš dává přednost především menším rodinným producentům, kteří nejsou tak známí. I přesto se ale mezi vystavovateli najdou ocenění výrobci, jejichž jména již mají velký zvuk. Návštěvníci z Mariánských Lázní určitě budou znát Vinařství Rauš z Mikulova, Vinařství Konečný z Čejkovic, Modré vinařství z Mutěnic, Vinařství Gertner ze Starého Poddvorova, Nové vinařství z Drnholce či Vičické vinařství Mikulášek z relativně nedalekého Března. Labužníci se mohou těšit jak na moderní street food, tak i na tradiční delikatesy vhodné k vínu, jako třeba čertíky v lokši, oštěpky, tvrdé francouzské sýry, sušené klobásky apod. V odpoledních hodinách bude hrát Cimbálová muzika Alexandra Vrábela a večer vystoupí kapela Electro Swing Allstars, která se, jak již název napovídá, zaměřuje na populární electro swing.

Festival vína v Mariánských Lázních.Festival vína v Mariánských Lázních.Zdroj: KIS Mariánské Lázně s.r.o.“Naším cílem je zvyšovat povědomí o moravském a českém víně, přesvědčovat návštěvníky o kvalitách tuzemského vína, zvyšovat úroveň vinařské kultury v regionu a v neposlední řadě motivovat k návštěvě tuzemských vinařských obcí. Tyto cíle naplňujeme prostřednictvím různých akcí, jako jsou např. festivaly vína. Podobná akce v Mariánských Lázních chyběla, proto jsme se to rozhodli napravit a festival uskutečnit. K našemu záměru pochopitelně přispěla i znalost místního prostředí díky pořádání farmářských trhů,“ řekl organizátor farmářských trhů a Festivalu vína Aleš Radek.

Říká se, že pes je nejlepší přátel člověka. Své o tom ví o trenéři psích mazlíčků, kteří se svým psům věnují naplno a společně se trénují v oblíbené psí štafetě Flyball.
Psí závodníci z Karlových Varů drží český rekord

Trhy se v Mariánských Lázních konají pravidelně od léta roku 2016, letos tak probíhá již 6. sezóna. Trhy jsou zaměřeny na prodej a prezentaci produktů od malých a středních producentů nejen z regionu, ale i ze zahraničí. Novinkou letošních trhů bude kvalitní pečivo. “Pro letošní rok se podařilo zajistit dva nové kvalitní prodejce pečiva, a to pekařství PEKO z Plzně a Pekařství Kováč Štěpán z Březové u Sokolova,“ dodal Aleš Radek.

Elena Sorokina, PR manager, Lokální destinační agentura KIS Mariánské Lázně s.r.o.