Vše začalo 19. října v neděli v odpoledních hodinách. To přijel 24letý muž k rodinnému domu v Boru, kam přijel vrátit svému zaměstnavateli zapůjčené vozidlo a chtěl s ním ukončit svůj pracovní poměr. To se však nesetkalo s jeho pochopením. „Ten ho však slovně a poté i fyzicky napadl, a to údery pěstí do celého těla a následně s údery pokračoval dřevěnou holí. Tu mu poškozený při bránění v útoku sebral a útok opětoval," popsala drsnou výpověď krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Poškozený se snažil dostat z dosahu útočníka útěkem. To se mu však nepovedlo. Neboť si rozzuřený majitel povolal posily, kteří mu spoutali ruce a pokračovali ve fyzickém útoku.

„V nočních hodinách pak poškozeného za pomoci elektrické kladky na zvedání těžkých předmětů přivázali lanem a zvedli ho za nohy hlavou dolů do přibližně metrové výšky, ve které ho nechali viset několik hodin," uvedla mluvčí. Poté ho zavřeli do jedné z místností v domě, kde ho spoutaného k topení nechali pouze o vodě a chlebu několik dní. Jen k použití toalety mu byla pouta odemčena, čehož využil k útěku na nejbližší místo a pomoci. Policisté následně zadrželi čtyři útočníky ve věku 25, 30, 37 a 53 let. Z nich nejstarší skončil ve vazbě a zbylí si na až osmiletý trest, který mohou za trestný čin zbavení osobní svobody dostat, počkají na svobodě.