Zastupitelský sál se zaplnil od nejmenších tanečnic až po zkušenější juniorky. O doprovod se postaraly jejich choreografky a trenérky a také pyšní rodiče.

Svěřenkyním Andrey Burešové, Markéty Vajdíkové a Marty Šafářové z Tanečního studia Mirákl se opět podařil husarský kousek. S přehledem ovládly hned dvě na sebe navazující mistrovství světa v jazz a modern dance v Polsku na začátku prosince minulého roku. Českou republiku a Karlovarský kraj reprezentovalo 40 tanečnic v dětské a juniorské kategorii s 20 choreografiemi, se kterými získali nominaci v soutěži Czech Dance Organization.

Hlavní trenérka a choreografka Andrea Burešová nejdříve promítla ve ztemnělém sále amatérská videa z průběhu mistrovství.
Poté popsala, jak vypadala situace v místě konání mistrovství světa a jaké výkony nejen po stránce precizního provedení choreografie, ale také po stránce fyzické musela děvčata podat.

„Vždyť některé sólové tanečnice se musely vracet na parket i pětadvacetkrát,“ dodala Andrea Burešová. Nakonec poděkovala všem dívkám z tanečního souboru za úžasné výkony a rovněž svým blízkým spolupracovnicím Markétě Vajdíkové a Martě Šafářové. „Nejen, že mám dvě báječné spolupracovnice, ale u Marty Šafářové chci ještě zmínit, že už i ona ve svých 14 letech postavila choreografii, která u poroty zabodovala,“ zmínila Andrea Burešová.

Dík patřil také rodičům, základní umělecké škole, domu kultury a dalším podporovatelům a fanouškům a samozřejmě Ivě Syptákové, která se stará o taneční kostýmy a doplňky. (mil)

Ilustrační foto
Sdílení kol se zatím nedočkáme. Možná v příštích letech