„Dosáhli jsme dalšího milníku. Marťa jako první ušla 2000 kilometrů. Jen pro představu, je to, jako byste chtěli projít Švédsko po silnici od nejjižnějšího po nejsevernější bod země. Podrážky a chutě na další úspěchy stále jsou, tak držte palce, protože brzo protneme hranici 3 000 000 kroků," informoval o cestě Pavel.

Zda se tří milionů kroků dočkají ještě v Asii, nebo jinde, ještě není jisté. Každopádně jejich sen procestovat svět za 16 měsíců pokračuje. „Hned zkraje září jsme dorazili do města Nha Trangu. Toto město lze charakterizovat třemi slovy, a to vietnamské Karlovy Vary," dodal Pavel. Při výletu tu totiž lze narazit na spousty východoevropských turistů.

Několik dní předtím otovicko-trutnovská dvojice zkusila i místní kinematografii. „Zašli jsme do multikina na komedii, abychom lépe pochopili vietnamský smysl pro humor. Film byl o spojení kung-fu a vaření. Vietnamský ´Zdeněk Troška´ podal vcelku klasický pohádkový děj v pěkném světle vaření tradiční polévky Pho," pokračoval Zrzavý. Východní Asie je ovšem také pověstná svou bohatou a chutnou kuchyní. Ulice tu voní rybími polévkami, krevetami, pečenou zeleninou a ke všemu jsou přidávany i zajímavé ingredience, jako je kokos, buráky, hříbky, zelí a samozřejmě fůry mořských plodů. „Jediným hříchem pro mne bylo pivo s ledem," poznamenal s úsměvem Pavel.

Vietnam je plný krásných chrámů, divoké přírody a dalších památek. Nekonečné pláže, faunu i místní obyvatele lze obdivovat na stránkách www.nasecestakolemsveta.cz nebo na facebooku pod profilem se stejným názvem.

„Z Kambodže se chystáme do Thajska, Malajsie, Singapuru a Indonésie, kde si chceme trochu odpočinout, a to konkrétně na ostrově Bali. Musíme tu i zůstat, abychom přečkali zimu, která bude v té době v Austrálii a především na Novém Zélandě, kam se posléze chystáme," doplnil Zrzavý.