Vítězové se umístili v disciplínách snowboarding a krasobruslení. Hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný a radní pro oblast školství Vratislav Emler se setkali s mladými vítězi osobně.

V celorepublikové soutěži, která se konala v Moravskoslezském kraji, se Karlovarský kraj umístil na 14. místě. „Vzhledem k velikosti jiných regionů to určitě nelze považovat za neúspěch. Naopak, dvě zlaté a tři stříbrné medaile jsou přeci skvělou ukázkou talentu našich sportovců,“ poděkoval hejtman dvěma chlapcům a dvěma dívkám.

„Čekal jsem, že si lépe povedou běžci na lyžích, i vzhledem k naší regionální tradici. Vy jste je ale ve svých disciplínách skvěle zastoupili,“ řekl radní Emler, který byl sportovcům fandit přímo v průběhu olympiády, směrem k medailistům.

Během dalších rozprav se sportovci i jejich trenéři zmínili o svých přípravách na tuto olympiádu. „Přes zimu trénujeme v okolí Božího Daru, kde pro to máme vhodné podmínky. Horší je to v létě, ale to zase běháme a jezdíme na kole a k tomu trénujeme i na ledovci,“ sdělil trenér vítězných snowboardistů Jan Kašpar ze Snowboardového klubu Boží Dar.

„Jezdíme na závody každý týden, takže vlastně trénujeme neustále,“ reagovala pak Monika Škorničková, trenérka ze Sportovního krasobruslařského klubu Karlovy Vary.

(hni)