Mobilní pasivní zvedák je určený pro všechna ošetřovatelská prostředí, umožňuje širokou škálu úkonů při zvedání a přesunech pacientů, kteří jsou částečně či plně imobilní. Speciální zvedák je vybaven dvěma jedinečnými technologiemi: SVS (Stabilní vertikální systém) a elektrický DPS (Dynamický poziční systém). „Použitím těchto technologií vznikl nejbezpečnější a pro klienty nejpohodlnější systém pro přesuny. Od samotného zvednutí klienta, po jemné a citlivé nastavení jeho polohy,“ uvedla mluvčí nemocnice Markéta Singerová.

Baterií poháněný výškově nastavitelný vakový zvedák má vaky s designem tvaru těla pro maximální pohodlí v šesti velikostech s barevným rozlišením.

Zdravotník využívá polohovací rukojeti pro přesnou manipulaci pacienta při přesunu. Zvedák disponuje také závěsným ramenem pro těžší klienty a plochým ramenem pro použití vesty k nácviku chůze při rehabilitaci. Součástí přístroje je také vestavěná elektronická váha. „První zvedák byl pořízen do Nemocnice Sokolov a osvědčil se. Další dva tedy putovaly do Nemocnice Ostrov, kde usnadňují zdravotníkům přesuny či polohování pacientů.O zvedáky je velký zájem i na dalších odděleních našich nemocnic,“ dodal Jan Roudnický, biomedicínský inženýr společnosti Nemos.

Oba zvedáky byly pořízeny z finančních zdrojů nemocnice a jejich cena včetně příslušenství se vyšplhala na 630 000 korun.