Doprava a zase doprava. Právě ta vloni nejčastěji zaměstnávala městskou policii v Karlových Varech. Včetně ní řešili strážníci 45 915 událostí. Triumf v loňském roce získala ulice Moskevská, kde bylo evidováno 2 304 událostí, což je pět procent z celkového počtu.

„Na Moskevské bylo uděleno i nejvíce pokut. V souhrnu se jedná o částku 212 850 korun. Hlavním důvodem je skutečnost, že od podzimu roku 2013 byla obnovena ve spolupráci s dopravním podnikem kontrola parkovacích automatů, která postihuje především střed obchodně-správního území," vysvětlil důvody velitel strážníků Marcel Vlasák.

Strážníci nejčastěji trávili službu řešením přestupků, kontrolní činností, asistencí, hlášením závad, výjezdy na signály PCO, doručováním a mnoha dalšími aktivitami, které městská policie zajišťuje. Že jsou s dopravou problémy, dokládá i to, že 80 procent podnětů, které získá městská policie, se týká právě dopravní situace ve městě.

Znovuobnovená kontrola parkovacích lístků ve zbytku města se vyplatila. „Po zavedení kontroly se platební kázeň drasticky zlepšila," potvrdil Vlasák. To s sebou však přineslo další problém v centru města. „Z oblasti kolem ulice D. Bechera se přesunul v ranních hodinách do pěší zóny T. G. Masaryka. Doba vyčleněná pro zásobování se tak neoficiálně stala dobou pro parkování. Strážníci tak museli do této ulice vyrazit mnohem dříve než na 10. hodinu a začít kontrolovat řidiče po řidiči, zda skutečně zásobují anebo jen parkují, a to v pěší zóně," vysvětlil Vlasák s tím, že vedle podrážděných reakcí řidičů vzrostl i počet pokut.