Reklamace má na starosti firma Stavby mostů Praha, která přemostění v roce 2017 sice rekonstruovala, ale jak se následně ukázalo, práce byly odvedeny špatně, když se most prohnul opačným směrem.

Po rozhodující zatěžkávací zkoušce z letošního dubna experti sice rozhodli, že se most bourat nebude a že ho stačí jen znovu opravit, pak ale přišla zpráva, že Stavby mostů Praha zrušily svou divizi na mosty. Firma se přesto zavázala, že své závazky vůči městu dodrží a že na most Kpt. Jaroše vyšle tým určený na mimořádně náročné akce. Konkrétní termín zahájení prací ale stále nepadl.

„Čekáme na vyjádření Českého vysokého učení technického, které má zaslat návrh řešení. V srpnu by se mohlo začít,“ uvedl Bursík.

Mezitím se dokončuje výběrové řízení na diagnostiku Ostrovského (Thälmanova) mostu.

„Na nabídky čekáme do konce července. V polovině srpna by diagnostika měla být dokončena,“ doplnil Bursík. Město už má ale k dispozici takzvané digitální dvojče mostu, které ukáže závady na stavbě.

Volnočasový areál Rolava je stále volně přístupný celý den. Po setmění se tu vyskytují různé gangy, které ničí zařízení pro ty, jež se tu chovají spořádaně.
FOTO, VIDEO: Rolavu si oblíbily gangy, o zpoplatnění se neuvažuje