„Obnova reálné komunikace je hned prvním ze základních cílů spolku i v jeho stanovách," potvrzuje hned na začátku předsedkyně klubu Vladimíra Šestáková, která vysvětlila činnost klubu.

„Vycházíme rovněž z toho, že neexistuje na celém světě nikdo, kdo by neuměl něco, tím méně žena. Mezi námi jsou stovky a tisíce žen, které něco umí a ovládají, bohužel ví o tom pouze jejich nejbližší okolí. A to je veliká, veliká škoda. Klub je tu i pro ty, které by rády svoje umění předvedly, a to nejlepší chce také propagovat, vystavovat," vysvětlila dále.

Sice by se mohlo už z názvu zdát, že klub přijme jen ženy, to však v tomto případě neplatí. „Dámský klub je dámským klubem proto, že ho založily ženy, především jako zázemí pro ženy. To ovšem neznamená, že rády nezveme pány, kteří nám mají co sdělit, co nás naučit, se kterými je zábava, kteří nám dokonce od samého počátku pomáhají. Pokud tedy někomu název spolku asociuje bandu zapřisáhlých feministek, nemůže se mýlit více," s úsměvem prohlásila Šestáková.

Loňský rok byl první, proto ho klub bral jako zkušební. Na řadě tak bylo především upevňování svazků a zjišťování zájmů a požadavků, jakou cestou se do budoucna vydat. „I tak jsme stihli absolvovat několik úžasných přednášek a besed s báječnými hosty, zahájit pravidelnou výuku angličtiny, organizovat pravidelnou dětskou dílničku a také velmi zábavnou dospělou, a uspořádat několik veřejných akcí," shrnula premiérový rok předsedkyně klubu. I letos členy čeká mnoho akcí, ať už z oblasti kultury, vzdělávání, sportu, i zábavy. A nově například klub svým členům nabídne možnost dětského pokojíčku. „Maminky mohou nově využít Dětský pokojíček, tedy místnost, která se pravidelně změní na zázemí pro to, aby si mohly navzájem pohlídat své děti a v ušetřeném čase zařídit potřebné pochůzky, úřady, nákupy a podobně," prozradila Šestáková, která pozvala případné zájemce na víkendové dny otevřených dveří.

Členství ve spolku je pro osoby starší 15 let a organizace a zájemcům jsou nabídnuty tři základní roviny členství. Řádné, VIP a sympatizující členství. „Všechny zveme na tento víkend. V sobotu otvíráme v 11 hodin a v neděli od 14 hodin. Sídlíme v Zeyerově ulici 19, hned vedle předprodeje lístků na MHD. Přijít může naprosto každý, koho klub zajímá a chce ho poznat, vyptat se, pobýt. Uvidí, kde relaxujeme, bavíme se, tvoříme, učíme se, zkrátka seznámí se a třeba se i rád přidá," přidala na závěr víkendovou pozvánku Šestáková.