Záludná prasata jim oběma dávají co proto, protože si zřejmě myslí, že lázně jsou jejich revírem, a nouze tak nebývá ani o humorné příběhy.

Například ředitel Kučera nechal zbudovat i posed v parku přímo v centru lázní. Netradiční dřevěná stavba stojí v parku mezi ruským konzulátem a restaurací Versailles. „To víte, že je tady střílíme. Vždy v noci. A nejen tady, ale i u letního kina, na Sokoláku a louce v Tuhnicích. Máme extra povolení od Lázeňských lesů a od jara se nám jich podařilo ulovit dvanáct," vysvětlil ředitel Kučera. Posed v centru lázní nechal zbudovat kvůli lepšímu úhlu při střelbě. „A také kvůli zimě. Neměli jsme se tady kde schovat. Na divočáka čekáte v noci hodiny," doplnil.

Když odchází z lovu s prázdnou, dobrou náladu nemá. Kvůli potravě totiž prasata rozryjí další a další metry lázeňských parků. A ty pak vypadají jak po kobercovém náletu. Ředitel Kučera je ale tvrdohlavý a na lov vyráží, kdy může. Na několik výprav ale nezapomene. To když na zvěř lstivě číhal ukryt za sochou Karla Marxe naproti ruskému velvyslanectví.

„Najednou přijela zásahovka v maskáčích. Na velvyslanectví si totiž mysleli, že nějaký blázen odstřelovač chce sejmout konzula. Pak se vše vysvětlilo, a když na lov vyrážíme nyní, dopředu všechny informujeme," dodal ředitel se smíchem. Pyšný je naopak na úlovek, který se mu podařil ze druhého patra hotelu Imperial. „To mi gratuloval i ředitel. I tady si prasata rochní a místní parky milují," zavzpomínal ředitel Správy parků.

Na lov divočáků vyráží pravidelně také Evžen Krejčí, ředitel Lázeňských lesů. Do lesa, prý k nelibosti své manželky, se vydal, i když regionem svištěl orkán Xaver. „Musíte vydržet několik hodin v mraze. Je to fakt náročné. Vy v lese vydržíte tak dvě až tři hodiny, prasata celou noc," postěžoval si. Přesto se mu už od jara, kdy je odstřel povolený, podařilo ulovit přes deset kusů.

Celkem jich myslivci z lázeňských lesů od dubna už ulovili přes čtyřicet. Přesto je to málo a škody v lesích narůstají. „Je to boj s časem, nervozitou a zimou. Čekáte v lese tři hodiny, a oni nepřijdou. Asi vědí, co by je čekalo," zažertoval i Evžen Krejčí. Ani jeho manželka prý není nadšená, když přijde z práce, bere flintu a vyráží do lesa. „To víte, které ženě by se to líbilo?" smál se ředitel.

Ulovení divočáci v restauracích nekončí. To je zakázáno. Na talíři ale ano. Nejprve projdou veterinární kontrolou, je jim vystaveno spotřebitelské potvrzení a pak si maso mohou zakoupit fyzické osoby.