Nejenže bicykly umožňují filmovým fanouškům rychlé přesuny od jednoho promítacího sálu k druhému, ale také na nich lze vydělat peníze pro dobrou věc a pomoci potřebným. A to od 30. června až do 8. července. Festivaloví hosté si mohou letos vybírat z několika možností. Půjčit si kola napojená na aplikaci EPP, využít běžná Oranžová kola nebo Oranžová kol s virtuální realitou.

„Na kolech se v Karlových Varech letos šlape po čtrnácté. Od počátku Oranžových kol na festivalu přispěli lidé jejich prostřednictvím částkou přesahující 6,3 milionů korun“, uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Policisté se důkladně připravili se 52. ročník Mezinárodního filmového festivalu. Letos je posílen výkon služby, a to jak uniformovaných policistů, tak také policistů v civilu.
Policisté se na MFF připravili

Ještě před oficiálním zahájením festivalu přijel do desetičlenný peloton z Prahy v čele se sportovními redaktory České televize. Ti prostřednictvím aplikace EPP – Pomáhej pohybem připsali první body ve prospěch vybraných neziskových organizací.

„Návštěvníci s Festival Passem si mohou zdarma krátit cestu mezi stěžejními místy na kolech z festivalové půjčovny. Aplikace EPP zaznamená ujeté kilometry a následně je promění na finanční podporu pro Denní centrum Žirafa, sociální službu Karlovarského kraje. Bicykly jsou k dispozici ve stanovém městečku, v parku u Grandhotelu Pupp, u Domu České televize na Divadelním náměstí a u Thermalu,“ poznamenala Michaela Jírovcová, mluvčí ČEZ pro západní Čechy.

Jednodenní pop-up stanoviště festivalové půjčovny jízdních kol se objevilo v Poštovním dvoře, kde hudební produkce ČEZ Energy Festu druhý den festivalu už tradičně vystřídala filmovou. Dennímu centru Žirafa mohou najetými kilometry přispět i ti, kteří zde za hudebního doprovodu usednou na speciálně upravené Oranžové kolo s virtuální realitou.

Ilustrační foto
Hlavním cílem je udržet sportovní středisko, nastínil první plány Štípek

Do šlapání na Oranžových kolech Nadace ČEZ se lze zapojit u hotelu Thermal. Akce letos podpoří Nadační fond profesora Pavla Pafka a nadaci Pink Bubble. Pink Bubble podporuje onkologicky nemocné náctileté a mladé dospělé v České republice v průběhu léčby, v době rekonvalescence a při následném návratu do života. Nadační fond profesora Pavla Pafka se zabývá transplantací plic a zlepšením kvality péče o pacienta. Nadace ČEZ po dobu festivalu postupně nasadí do aplikace EPP neziskové projekty z Karlovarského kraje. Pomáhat pohybem, ať už chůzí, na kolečkových bruslích nebo třeba při sjíždění řeky Ohře, tak může opravdu každý.