Strohá policejní zpráva o střelbě na Karlovarsku v sobě skrývá tragický náboj podnikatelského dramatu. Pavel Palacký, majitel Horního hradu, se své problémy s nesplácením téměř dvoumilionových pohledávek a hrozící exekucí snažil vyřešit s pistolí v ruce. Ta dobrá zpráva je, že se nikomu, a to ani jemu, nic nestalo. Ta špatná je, že je nyní vyšetřován policií. Podle policie, která jméno nezveřejnila, ale Deníku jej potvrdilo několik zdrojů, je nyní čtyřicetiletý muž v policejní cele, kde ho stihlo obvinění z podezření ze spáchání nedovoleného ozbrojování. „Měl si opatřit bez povolení střelnou zbraň, se kterou měl vyhrožovat, že spáchá sebevraždu, a aby vzbudil důvodnou obavu, že tak učiní, měl z této zbraně vystřelit," uvedl krajský policejní mluvčí Pavel Valenta.

Muž pak nastoupil do svého vozu Škoda a jel do Karlových Varů. Na tržnici v Zeyerově ulici byl policisty zablokován a následně vytažen z auta. Přitom se mu povedlo nabourat autobus.

„Při kontrole vozidla našli policisté zbraň společně s několika zásobníky a náboji. Muž byl umístěn do policejní cely, v současné době probíhá prověřování případu," uzavřel Valenta.

Přitom ještě před týdnem si Pavel Palacký finanční problémy vůbec nepřipouštěl a tvrdil, že vše zvládne. „Vše je na dobré cestě. S podnikateli, kteří pohledávky uplatňují, se snažíme domluvit," uvedl tehdy. Ani z plomby, která jeho majetek na katastru blokovala, si nedělal těžkou hlavu. „Ta vzniká nařízením exekuce. A my se nemůžeme bránit předtím, ale až potom," tvrdil.

Jenomže po týdnu je vše jinak a dluhy zatím Palacký řeší z cely. A jeho nedělní útěk před policejními vozy je jak vystřižen z akčních filmů. Svědkové Palackého zadržení a odzbrojení v Karlových Varech hovoří o naprosto profesionální policejní práci.

„Připadal jsem si jako při sledování Kobry 11. Byl to mžik a řidič už neseděl za volantem, ale měl na sobě pouta. Opravdu profíci," pochválil zásah policistů očitý svědek, který zde čekal na autobus.