Několik centimetrů sněhu napadlo v úterý převážně v Krušných horách. V okolí Božího Daru museli dokonce zasahovat silničáři. Přesto jsou všechny pozemní komunikace na Karlovarsku zatím sjízdné. Silničáři ovšem řidiče varují, že svoji jízdu musí v zimním období přizpůsobit stavu vozovky, která je často namrzlá.

„V úterý byly všechny silnice v kraji sjízdné. Největší komplikace byly na Božím Daru, kde přes noc napadlo šest centimetrů sněhu. Zde musely zasahovat sypače a jeden traktor. Jinak je podle našich informací vše v pořádku,“ konstatoval Antonín Chromý z centrálního dispečinku Údržby silnic Karlovarského kraje.

Sněhová pokrývka se drží také na pozemních komunikacích v Perninku. „Sněžit začalo v noci z pondělí na úterý. Během několika málo hodin bylo na silnici zhruba pět centimetrů sněhu. Ten se tam stále drží, protože i přes den se zde teplota drží pod nulou,“ řekl jeden z místních obyvatelů Jan Čech.

Obdobná situace je i v okolí Jáchymova, kde včera už také začalo sněžit. „U nás napadly zhruba tři centimetry sněhu. Ve městě jsou teploty na nule, takže sníh roztává. Ale například na nedaleké Mariánské se už sníh drží,“ uvedl starosta města Bronislav Grulich.

„Na zimu jsou už místní technické služby připraveny. Sůl je nakoupená, sypače a vše podobné a potřebné je také připraveno. Vše je tedy zatím bez problémů, ale samozřejmě bych to nechtěl zakřiknout,“ doplnil starosta.

Řidiči, kteří chtějí vyrazit do horských oblastí a nejsou si jisti stavem vozovky, mohou zavolat na centrální dispečink Údržby silnic Karlovarského kraje (353 504 299). Na tomto čísle se dozvědí aktuální stav všech pozemních komunikací. Na číslo lze hlásit i problémy se sjízdností krajských silnic.