Výstavba lanovek je součástí projektu Nový Klínovec. Zde by lanovky mohly sloužit mimo lyžařskou sezonu i cyklistům a turistům.

„První z lanovek by měla vzniknout u sjezdovky Přemostěná a její dokončení chceme určitě stihnout do začátku sezony 2012/2013," sdělil majitel skiareálu Klínovec Martin Píša.

Lanovka u sjezdovky Přemostěná tak nahradí zastaralý kotvový vlek, který je kapacitně nevyhovující.

„Je dobře, že se na Klínovci vybudují další lanovky. Ubude tak front, které tu každoročně vznikaly. Nové lanovky by měly být čtyř sedadlové, což značně pomůže rychlosti odbavování lyžařů, kteří tak museli mnohdy čekat i přes deset minut," řekl jeden z pravidelných návštěvníků skiareálu Klínovec a vášnivých lyžařů Stanislav Beneš.

Délka nové lanovky bude 2, 2 kilometru a dostane oranžové krycí bubliny. Stejně je tomu i u lanovky CineStar Express. S lanovkou vznikne i nová tříkilometrová sjezdovka, jejíž horní stanice bude až na Klínovci.

V plánu je i celková modernizace celého technického zázemí. Dokoupeny by měly být i další rolby a sněžná děla pro úpravu povrchu sjezdovky.

Během letní sezony mohou návštěvníci využít lanovek i pro cykloturistiku. Na výběr bude z několika připravených tratí, které budou rozděleny střídavě na zpevněných a nezpevněných cestách.