„Slavnosti začaly v sobotu 25. června v odpoledních hodinách. Atmosféra byla úžasná, lidé se bavili. Krásné entrée nám tady udělala pražská kapela Jauvajs a i když nás počasí trošičku zlobilo, tak nebyl problém s návštěvností, takže jsou všichni naprosto spokojeni, což těší i nás,“ sděluje provozní hotelu Krakonoš Tomáš Richter.

Slunovrat na Krakonoši si pochvaluje i Hedvika z Mariánek. „Je tu pěkně, pohodička, klídeček. Na akci jsme jeli cíleně a určitě příští rok jedeme znovu, líbí se nám tady a těšíme se i na Svatováclavské slavnosti,“ říká jedna z hostů Hedvika Folprechtová z Mariánských Lázní.

Adrenalin, bezpečí a prevence. Tak bychom mohli popsat akci Den zdraví a bezpečí na Krajince v Chebu, kterou Karlovarská krajská nemocnice, Komunitní centrum Chebsko uspořádali společně se složkami Integrovaného záchranného systému.
Adrenalin na Krajince, tak vypadal 1. ročník Dne zdraví a bezpečí v Chebu

Podle Richterových slov se v poslední době na tradice zapomíná a měli bychom si je připomínat. „Z toho důvodu jsme se rozhodli, že uděláme Slavnosti letního slunovratu. Irské rytmy jsou úžasné a to samé platí i o Skotsku a Bretaňsku. Jedná se o keltskou hudbu. Tady na Mariánskolázeňsku tato hudba a kultura zatím tradice nemá, a to bychom chtěli do budoucna změnit,“ pokračuje.

Všichni návštěvníci dostali barevnou květinu. „Při slunovratu si ženy dělaly věnečky z květin a byla to oslava jara, léta, proto jsme se rozhodli to pojmout i v tomto duchu,“ dodává Richter.