Registrace v centrálním rezervačním systému bude pro zájemce o očkování starší 40 let opět přístupná na internetové stránce: https://registrace.mzcr.cz/ Prostřednictvím systému jim bude rezervován termín a místo provedení očkování. „Samotný proces očkování od příchodu do očkovacího centra až po odchod domů probíhá ve všech našich očkovacích centrech hladce a bez problémů, zájemci o vakcinaci se nemají čeho obávat. V očkování pokračuje i většina praktických lékařů v kraji. Díky tomu máme v regionu k dnešnímu dni už více než 110 tisíc podaných vakcín,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.

Karlovarský kraj pomáhá v registraci na očkování lidem, kteří ne vždy mají přístup k internetu a potřebnou uživatelskou zkušenost. I nadále proto nabízí bezplatnou asistenční linku pro telefonickou pomoc s touto registrací. Asistenční linka má telefonní číslo 800 600 444 a v provozu je od pondělí do neděle (včetně svátků) od 9 do 15 hodin. Volat je ale také možné státní linku 1221.

Silnici na Kyselku uzavřela na tři hodiny nehoda
Silnici na Kyselku uzavřela na tři hodiny nehoda

Přesný postup registrace na očkování najdou zájemci na covid portálu ministerstva zdravotnictví. Adresy očkovacích center v Karlovarském kraji jsou k dispozici na krajské internetové stránce k očkování.

O možnosti očkování se lidé mohou ale také informovat u svého praktického lékaře, pokud se do vakcinace zapojil.