„Vodácky je Ohře velmi zajímavým místem. Nejvyhledávanější pak bývá její úsek Loket Vojkovice, kde se lze setkat s celou řadou vodácky a turisticky atraktivních míst. Mezi ně lze zařadit například Loket, Svatošské skály, Karlovy Vary, cvičnou peřej Hubertus, Kyselku nebo také dva nebezpečné jezy Tuhnice a Radošov," uvedl letitý vodák Stanislav Haas z Karlových Varů.

V sobotu 25. dubna odemkne Ohři pro letošní sezonu také Dronte. Sraz se uskuteční v 13:00 na tábořišti v Sokolově. Odtud výprava v maskách i bez nich vyrazí do loketského amfiteátru, kde bude den pokračovat dalším programem. „Součástí doprovodného programu v Lokti bude také volné půjčování lodí pro projížďku pod hradem," informovala ředitelka společnosti Hana Červenková. O hudební program v Amfiteátru Loket se pak od 15:00 postarají country a bluegrass skupiny 4R, DRC, KV Express, Roháči, Trepka a žáci ZUŠ Ostrov a ZUŠ A. Dvořáka Karlovy Vary. „Po koncertech je připravena také fireshow, po níž bájná víla Agara odemkne pod hradem symbolicky řeku Ohři," doplnila Červenková.

Náš největší tok však pravidelně odemykají také loketští vodáci, a to už kolem Velikonoc. Letos to byl již 32. ročník jejich akce. Lodní posádky se 5. dubna nalodily u loděnice na malém hřišti v Lokti, odkud vyrazily do Dubiny.

Zda letošní sezona přinese provozovatelům vodáckých kempů lepší výsledky než v letech minulých, neodhadují předpovídat. „Loňská i předloňská sezona nebyla tak dobrá jako dříve. Jeden rok bylo sucho a druhý rok se řeka rozvodnila. Na vodáky jsme ale připraveni. Pravidelně se jim dostává slušného servisu a vždy se tu lidé zastavují. Snad bude letos počasí příznivější," doplnil Bedřich Raul z tábořiště Pod mostem v Dalovicích.

Plnou sílu na rozjíždějící se sezonu hlásí například také kempy v Královském Poříčí, Karlových Varech, Lokti nebo v Klášterci nad Ohří.