Druhým rokem je součástí festivalového života v Karlových Varech také Jameson Festival Lounge - zelený party stan přímo vedle hotelu Thermal.

I přesto, že si stan již získal pozitivní pověst pro svou báječnou atmosféru a rozjeté večírky, né všichni možná ví, že tento stan je během festivalu také to nejlepší místo pro vyzkoušení vynikajících koktejlů od těch nejpovolanějších gastroprofesionálů v Čechách.

Bar pro Jameson Festival Lounge totiž zajišťuje tým Václava Vojíře, majitele legendárního pražského koktejlového baru Bugsy's.

Václav Vojíř k tomu říká: "Pro nás není stan jen o zábavě a o večírcích. Je pro nás stejně důležité, aby návštěvník dostal perfektně ošetřený koktejl, kdykoliv k nám přijde. Naši barmani jsou profíci, zvyklí na frmol a věřím, že na výsledku je to znát. Jeden barman namíchá během dne kolem 1200 koktejlů. Společně pak barmani během jednoho festivalového dne spotřebují 1,5 tuny ledu a ledové tříště.

Ve stanu můžete ochutnat koktejly namícháné speciálně pro festivalový provoz Jameson Festival Lounge. Nejoblíbenějším koktejlem je momentálně Jameson Ginger, který barmani připravují z irské whiskey a zázvorové bio limonády, která se dováží přímo z Anglie. "V koktejlu je také čerstvý zázvor. Myslím, že jsme místním obchodníkům s naším odběrem zázvoru trochu zavařili. Vykoupili jsme jim kompletní zásoby a oni museli vyrazit dokoupit čerstvý zázvor do Prahy", dodává s úsměvem Vojíř.

V Jameson stanu ale nepotkáte jen špičkový barmanský tým pod vedením Bugsy's baru. Whiskey degustace během festivalu zajišťuje Alexander Mikšovic, nestor českého barmanství, který připravuje Koktejl, magazín o nápojové gastronomii pro rádio Česko. Znalec a milovník whiskey a bourbonu v zeleném stanu zasvěceně představil 5 různých typů Jameson whiskey až po Jameson Vintage.

Úroveň gastroprovozu hodnotí špičkový český barman Jiří George Němec: "Ve stanu jsem byl poprvé tenhle rok a setkal jsem se skvěle sehraným a ochotným personálem, na kterém je vidět, že jasně ví, co dělá. Pochvala za to by měla jít managementu baru - ale to není překvapení. Honza Braniš, manažer baru v Jameson Festival Lounge, patří k nejpovolanějším profíkům u nás. I přesto, že jde o mobilní stan, na kvalitě koktejlů to vůbec nepoznáte. A především - prošel jsem během svého pobytu na festivalu celou řadou barů a můžu s klidným svědomím říct, že v Karlových Varech těžko seženete lépe namíchaný koktejl!"