Aby mohl spatřit světoznámý relikviář svatého Maura, bude muset zdolat sedmadvacet schodů. „Připravujeme se a uklízíme. Vždyť jde o státní návštěvu a i kancelář prezidenta věnuje naplánovanému programu velkou pozornost. Je třeba vyladit mnoho detailů, mimo jiné například zajistit deset parkovacích míst pro vládní vozy," líčila přípravy na příjezd Miloše Zemana starostka Bečova Olga Haláková.

Ta velmi kvituje to, že se prezident Zeman nenechal odradit a relikviář svatého Maura si prohlédne. „Nejprve se ale na zámeckém nádvoří setká s občany města. Pak v knihovně pohovoří s představiteli obce a pozvanými hosty a prohlédne si i státní zámek a hrad," nastínila prezidentův bečovský program starostka. Miloš Zeman se v Bečově podepíše i do pamětní knihy a prezidentskou stuhou dekoruje bečovský prapor.

O dárku pro hlavu státu v Bečově hodně diskutovali. „Shodli jsme se na tom, že prezidentovi věnujeme grafický list Bečova," doplnila Olga Haláková. Po poledni už prezidenta budou vítat ve firmě OZAP v Toužimi a závěr prezidentovy návštěvy Karlovarského kraje bude patřit Žluticím.