Burger King a nebo jiný fastfoodový řetězec. Jedna z těchto značek by mohla mít svou novou provozovnu v Karlových Varech poblíž Tuhnického mostu, konkrétně na ploše, kde ještě do začátku letošního roku stál Nábytek Na Rozcestí. Přízemní budovu nábytku ovšem v březnu rozebraly bagry a areál srovnaly se zemí. Prodejna se přestěhovala do sousedního domu. Pozemky nyní patří pražské developerské společnosti Zenexto Retail 1 s.r.o. Už na jaře Deník získal informace, že noví vlastníci by tam chtěli postavit právě Burger King. Jenomže půlrok utekl a s pozemkem se za měsíce neudělalo nic. A jak potvrdil redakci jednatel společnosti Zenexto Retail 1 Firaz Muinov, ještě nějakou dobu potrvá, než se tam něco postaví.

"Jsme právě ve fázi, kdy vybíráme dva nájemce. My jsme developeři. Ano, Burger King je jedním z adeptů. Kdo je ten druhý, ale nechceme zatím v tuto chvíli ještě prozradit," uvedl jednatel společnosti.

Celkem ke dvanácti dopravním nehodám vyjížděli v průběhu víkendu hasiči v Karlovarském kraji.
Řidička vylétla u Tesca z průtahu s autem. Seděly v něm dvě děti

Zenexto Retail 1 nyní zpracovává projektovou dokumentaci. "I když jsme developeři, plánujeme tam výstavbu my. Hotový objekt pak předáme konkrétnímu nájemci. Doufáme, že do konce tohoto měsíce bychom měli vědět více," upřesnil Muinov, který přislíbil, že jakmile bude dohodnuto, který řetězec tam bude mít svou provozovnu, redakce se to dozví.

"Než ale začneme se stavbou, bude to opravdu ještě dlouho trvat. Až v roce 2024 totiž počítáme s kolaudací projektu. Proto jsme ještě ani nepožádali o stavební povolení," dodal podnikatel.