Protože pět pater a šest pater, o něž se má rozrůst, podle nich nejen negativně změní tvář této části Drahovic, ale také zkomplikuje parkování vozidel místních obyvatel. „Proč a z jakého důvodu nám tady chtějí naklonovat panelák?" žasla jedna z místních žen.

Záměr dostavět šesti a pěti patry dosud nízkou budovu už ale povolil stavební úřad, stavební povolení ovšem zatím podle mluvčího magistrátu Jana Kopála nenabylo právní moci. A magistrát nyní zvažuje, zda vznese proti němu námitku. „Do stavebního řízení úřad vstoupit nemůže, lze se jen odvolat. To může udělat město, ale také někdo z místních občanů," dodal mluvčí. Lidé ale už na výstavbu zareagovali nesouhlasnou peticí, pod níž je pět set podpisů a kterou adresovali vedení města. Jenomže komise pro výstavbu už záměr projednala a kromě řešení parkování k němu výhrady neměla.

„Investor pak parkování vyřešil jinak, auta by měla mít vyhrazená místa ve Sportovní ulici v bývalém areálu dopravního podniku," uvedl mluvčí Kopál. To znamená, že by lidé parkovali tak sto metrů od domů, kde bydlí.