Jedna z nich se stala z kraje tohoto týdne na trase Karlovy Vary Chodov. Dopravu tam ochromil sesuv náspu, který se propadl o šest metrů.

Železničáři tam museli dopravu ihned zastavit a cestující poslat na autobus.

„V místě je havarijní stav, plánovali jsme v uvedeném úseku výluku, ale pouze na jedné koleji. Zcela nečekaně se tam propadl násep," popsal potíže dopravců Vladimír Omelka, ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Karlových Varech.

Lidé se teď do Chodova jinak než autobusem nedostanou, stejně tak dále ve směru na Chebu. „Musí jet autobusem do Chodova a tam pak přesednout na vlak a pokračovat v jízdě," doporučuje Omelka s tím, že dráhy se za nepředpokládané komplikace cestujícím omlouvají.

Vlaky teď podle něj nabírají zpoždění kolem deseti minut. „Samozřejmě jsme připravili náhradní dopravu," poznamenal ředitel.

Zmíněná neplánovaná výluka ovlivní i provoz na trati Karlovy Vary Stará Role a Loket předměstí Nová Role.

„Je to nepříjemné, ale na druhou stranu chápu, že některé události prostě předvídat nejdou," myslí si Roman Tichý z Chodova, který do Karlových Varů za prací cestuje vlakem nejméně třikrát týdně. „Je to pro mne levnější a zároveň je to blíže k mému zaměstnání," ´vysvětluje Tichý. Výluka na Chodov potrvá podle Omelky nejméně do června.

Další výluka začala ve středu 15. května mezi stanicemi Nejdek Potůčky a potrvá až do půlnoci 3. června. Také tady je náhradní doprava. (mák)