Školku navštěvují děti od tří do sedmi let a jedná se zároveň o jedno z nejmladších zařízení tohto typu ve městě. „Nyní jsou všechny mateřinky zatepleny a opraveny. Teď by měla přijít řada na jejich zahrady a hřiště," uvedl František Škaryd z karlovarského odboru kultury, školství a tělovýchovy.

Zhotovitelem prací byla společnost 3xN, spol. s r.o., Karlovy Vary, která veškeré opravy realizovala v termínu od března do srpna.

„Náklady na opravu mateřské školy činily 7,7 milionu korun bez DPH, přičemž předpokládané náklady dle projektové dokumentace přesahovaly 12 milionů," doplnila mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

MŠ Mládežnická je sice plně obsazena, ale celkově zažívají Karlovy Vary postupný úbytek předškoláků. „Největší vrchol byl přibližně v roce 2012, kdy nastoupily do školek děti narozené v roce 2008. Tehdy jsme nově otevírali mateřskou školu Dvořákova. Od té doby ale jde počet dětí opět dolů," vysvětlil Škaryd.

Projekt na zajištění energetických úspor Paprsku byl spolufinancován z prostředků Evropské unie. Výše dotace byla 5,1 milionu.