Největšími ohnisky černých skládek jsou lokalita u garáží v Jabloňové ulici a ulice Krokova. U první jmenované už dochází ke kultivaci prostranství, v Krokově ulici se odpad povaluje na místě připravované výstavby.

„Černé skládky nalézáme dále v okolí okrajových městských částí Rosnice a Čankov. Nejčastěji se nacházejí u výjezdů z místních komunikací do polí," popsal náměstek primátora Michal Riško.

Podle něj jde o neutuchající boj s nízkou účinností. „Když na nějakou skládku přijdeme, místo vyklidíme a příjezd k ní například obeženeme obrubníky, aby k ní byl znemožněn opětovný příjezd vozidlem. V minulosti se využívaly i kamery nebo fotopasti. Kladných výsledků dosahujeme, ale zatím nejsou tak vysoké," dodal náměstek s tím, že s monitoringem černých skládek pomáhá městská policie a všímaví občané.

Stavební suť, vysloužilé elektrospotřebiče, barvy, kusy nábytku a podobně přitom mohou občané odvézt do některého ze sběrných dvorů ať už v Karlových Varech nebo v okolí.

Například sběrný dvůr v ulici 1. máje má otevřeno každý den od 9:00 do 17:00, a dokonce i v sobotu do 15:00.

Stejnou otevírací dobu má dále dvůr v Jáchymovské, který namísto soboty slouží v neděli od 9:00 do 13:00, a sběrný dvůr v Buchenwaldské ulici má otevřeno celý týden.