Poslední možnosti stále ještě nabízí DDM (dům dětí a mládeže) Karlovy Vary. „Aktuálně jsou plně obsazené, a to včetně náhradníků, všechny příměstské tábory. Dále pak nejsou místa na druhých turnusech u táborů Vladař i Žlutice. U ostatních táborů, včetně přímořského, se obsazují poslední místa," řekl ředitel karlovarského DDM Miroslav Wimmer s tím, že u každého volného tábora není více jak pět volných míst.

A oblíbené tábory, především tedy žlutický a ten na Vladaři, jsou často naplněny na přelomu února a března. „To jsou naši stálí účastníci. Často jsou to party kamarádů, kteří podají přihlášku společně," vysvětlil Wimmer.

Karlovarský dům mládeže loni zavedl novinku, kterou nabízí i letos, a to přímořský tábor v Chorvatsku. „První ročník se povedl, byl plně obsazený, a když to řeknu v nadsázce, přivezli jsme odtamtud tolik dětí, kolik jsme jich tam dovezli," směje se ředitel.

I na tento tábor je ještě několik volných míst.

O poznání větší boj o přihlášky zaznamenal ostrovský dům dětí a mládeže. Tady už dvě hodiny po otevření byly všechny tábory vyprodané. Což v Ostrově zvedlo nevoli u některých rodičů, na které se nedostalo.

„Čekali jsme zájem, ale ten, který nastal, ho několikanásobně předčil. Během dvou hodin byly pryč všechny běhy v Manětíně a i naše příměstské tábory," řekla už v březnu ředitelka Městského domu dětí a mládeže (MDDM) Ostrov, pod který tábor spadá, Šárka Märzová. Ten je oblíben už několik let, navíc prošel velkou rekonstrukcí, což ho pro rodiče ještě více zatraktivnilo.