Mezi pěticí osob, které policie zadržela v souvislosti s distribucí pančovaného alkoholu v Karlovarském kraji je jednašedesátiletý bývalý policista z Karlových Varů. Policii k němu dovedla výpověď pětapadesátiletého muže, který od něj koupil pálenku, po jejímž požití skončil na jednotce intenzivní péče v
sokolovské nemocnici. Ta přijala ještě další dvě osoby, u kterých se otrava metanolem potvrdila.

Expolicista se v rozhovoru pro Deník hájí tím, že o otráveném alkoholu neměl ani potuchy. Je nyní, ještě se svojí padesátiletou známou, podezřelý z ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti. Hrozí jim půlroční pobyt za mřížemi.

„Bral jsem čtyři roky alkohol od své známé pro svoji potřebu, ale pár lahví jsem prodal dalším mým známým. Zaskočilo mě, když jsem zjistil, že muž
skončil v nemocnici. Všechny lahve, které jsem měl doma, byly řádně označené, nepřišlo mi na nich nich divného nebo zvláštního," říká muž z Karlových Varů, který si nepřeje zveřejnit jméno.

Tvrdí, že ničeho zvláštního si nevšiml ani na lahvi, kterou prodal svému známému do Rovné. „Slivovici jsem bral z Moravy čtyři roky. Měl jsem za to, že s ní nemůže nic být," doplnil s tím, že seznam všech, kterým alkohol prodal, prý předal policii.

Policisté u něj podle mluvčí krajské policie Anrey Kávové zajistili 47 litrů alkoholu. U jeho padesátileté známé dalších sto litrů. „Ve většině případů se jednalo o domácí pálenku, a to především meruňkovici," uvedla mluvčí. Ta ale oponovala, že pálenka byla v drtivé většině distribuována v neoznačených lahvích od vína.

Policie i nadále varuje před konzumací podezřelého alkoholu, i když se jí během posledních dní podařilo síť distributorů pančovaného alkoholu rozbít.