„V reakci na podněty a stížnosti občanů k dění v okolí objektu ve Staré Roli provádějí hlídky městské policie namátkové kontroly. Tyto kontroly jsou v posledních čtyřech měsících intenzivní, městská policie provádí v součinnosti s policií zesílené kontroly o pátcích a sobotách a jejich cílem je zamezit vandalství a rušení nočního klidu," potvrzuje mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

„Je to problém, který se táhne přibližně čtyři měsíce. Jelikož se jedná o jedinou takovou provozovnu ve městě, je problém o to citelnější. Navíc domluva s majitelem je problematická," dodal jedním dechem velitel městské policie Marcel Vlasák.

Průběh je vždy víceméně stejný. Alkoholem posílení návštěvníci vyrazí před klub nadechnout se čerstvého vzduchu či vyrazí domů. Cestou si však nesou svou 'veselou náladu', kterou budí obyvatele čtvrti. V horším případě krom písniček sáhnou k vandalství. „To se nám posílením hlídek a stálé kontroly povedlo snížit, problém však setrvává s rušením nočního klidu," řekl Vlasák. Ten vidí největší problém v důkazní nouzi. „Často lidé zavolají, my přijedeme, ale na místě už nikdo nechce podat vysvětlení či označit pachatele," povzdechl si Vlasák.

Pokud se do nočního veselí připojí ještě návštěvníci Lidového domu, kde probíhají koncerty, mohou na pár hodin někteří obyvatelé zapomenout na spánek.

„Nedávno se to propojilo. Skončil koncert a někteří se přesunuli do Moravy. Nedalo se spát," potvrdil smutnou pravdu pan Jaroslav ze Staré Role. „Před třemi týdny jsme uskutečnili namátkovou kontrolu tohoto zařízení společně s policisty, hasiči a sociálními pracovníky. Poznatky doposud prošetřujeme," prozradil Vlasák s tím, že časté hlídky a dohled budou nyní probíhat každý víkend ve větší míře ve spolupráci s republikovou policií.