Na krajském úřadě se uskutečnila informační schůzka zástupců měst Západočeského lázeňského trojúhelníku, města Luhačovice a Karlovarského kraje. Jednání, jehož se zúčastnili i zástupci Národního památkového ústavu v čele s ředitelem územního odborného pracoviště Loket a čeští členové mezinárodní skupiny expertů, svolal Karlovarský kraj po dohodě s městem Karlovy Vary jako leaderem nominovaných měst.

„Cílem akce bylo správně nastartovat další etapu nominačního procesu, která byla na mezinárodní úrovni zahájená ustavením mezinárodní skupiny expertů koncem ledna v Karlových Varech,“ uvedla krajská radní Eva Valjentová a dodala, že hlavním úkolem pro příští dva roky bude zpracovat kvalitní nominační dokumentaci jako předpoklad pro úspěšné završení celého procesu zápisem nevýznamnějších evropských lázní na Seznam světového dědictví UNESCO.

Na slova radní navázal primátor Města Karlovy Vary Petr Kulhánek s tím, že jasně vyjádřil názor, že města nadále počítají s pokračováním role kraje jako koordinátora celého procesu, kterou měl od počátku jako iniciátor myšlenky nominace. Karlovy Vary budou plnit úlohu leadera nominovaných měst, jejichž spolupráce bude v blízké budoucnosti potvrzena založením svazku obcí.

Na jednání, které mělo pracovní charakter, byla diskutována problematika zpracování nominační dokumentace, časový harmonogram nominačního procesu, který vyvrcholí v roce 2015 podáním sériové nadnárodní nominace nevýznamnějších evropských lázní na Seznam světového dědictví UNESCO. Velká pozornost byla věnována přípravě ustavení národní pracovní skupiny, která by měla být v příštích dvou letech zejména jakýmsi „servisním zázemím“ pro politickou reprezentaci a zpracovatele nominační dokumentace. Jedním z úkolů pracovní skupiny, která by měla být ustavena počátkem dubna, bude i zajištění propagace a prezentace celého projektu.