V ní se kromě zdravých pokrmů mohou studenti také dále družit a prohlubovat vztahy. Škola totiž chystá v nejbližších letech naplnit svou až stohlavou kapacitu a nově postavená jídelní hala si s návalem studentů poradí. Halu včera slavnostně otevřeli ředitel instituce Tim Sloman a primátor Karlových Varů Petr Kulhánek. Škola je ve městě jediná svého druhu.

Maroko, Albánie, Španělsko, Brazílie, Kanada, Čína nebo Irsko. To je jen letmý výčet zemí, které mají v Karlových Varech své ´malé´ zástupce. Škola se snaží připravovat studenty ve věku 14 až 17 na život byznysmenů a politiků a otevření nové jídelní haly je tak prvním krokem k naplnění budoucí vize školy. „Dalším krokem bude zaokrouhlení počtu studentů na rovnou padesátku. V rozmezí let do roku 2020 pak chceme naplnit kapacitu školy, která pojme až sto studentů," informoval ředitel Tim Sloman.

Primátor Petr Kulhánek se stal také členem dozorčí rady školy. Důvodem k tomuto kroku bylo přání, aby město Karovy Vary vždy vědělo o dalších krocích školy. „Jsem rád, že se tento životaschopný projekt po roce dále rozvíjí a probouzí více k životu. Škola je rozhodně jednou z pozitivních stránek našeho města," dodal primátor.

Výuka tu probíhá výhradně v angličtině a studenti pomáhají i při veřejných a dobročinných akcích.

Dalším krokem pro zvelebení prostranství bude květinová výzdoba areálu. „Rozhodně jsme neusnuli na vavřínech. Chceme, aby tu bylo místo přívětivé jak pro studenty, tak i pro návštěvníky. Řada studentů tu přímo i bydlí, ale rozhodně je tu nedržíme. Chceme, aby svou činností také poznávali kulturu, život a společnost města i České republiky," uzavřel ředitel.

V nové jídelně se budou podávat zdravá jídla výhradně z čerstvých a původních surovin.