„Počítáme s tím, že v první etapě vyhradíme pro parkování prostory po vlečce od semaforů na Jáchymovské ulici nahoru směrem k Hornímu Žďáru. Na toto bychom po dokončení první etapy rádi navázali i druhým směrem,“ vysvětluje starosta města Jan Bureš.

Ten očekává, že náklady na realizaci první etapy vyjdou městský rozpočet zhruba na třináct a půl milionu korun, což je prý velmi výhodné.

„Pořídit dnes jedno parkovací místo za sto tisíc korun, to je dobrá cena,“ říká dále starosta. Ten zde počítá i s moderním veřejným LED osvětlením, rekonstrukcí kanalizace a dalšími úpravami, včetně možnosti přeložení části stávající cyklostezky, která vede před panelovými domy a měla by se přesunout za ně, blíže k hlavní silnici.

Vzhledem k tomu, že jsou jednání o tomto záměru teprve na začátku a dá se mimo jiné očekávat, že si realizace vyžádá vcelku rozsáhlá dopravní omezení, počítá starosta se stavbou až v příštím roce.

„Potřebujeme získat stavební povolení, následně uděláme projekt a vyhlásíme výběrové řízení na dodavatele a vše detailně rozplánujeme. To bychom měli do konce letošního roku v pohodě zvládnout a stavět začneme za rok na jaře,“ dodal Jan Bureš.

Domky u nádraží čeká demolice
FOTO: Domy vystřídá parkoviště