A podle výsledků ankety i názorů námi oslovených lidí si magistrát i společnost KV City Centrum, která je organizovala, můžou oddechnout. Mise byla splněna, Nové vánoční trhy se většině lidí líbily. Ze 138 hlasujících v anketě dostaly za jedna od 47 procent respondentů.

„Líbilo se prostranství, jaké jsme pro trhy zvolili, i program. O každém adventním víkendu trhy podle našich informací navštívily až tři tisíce lidí. To je velmi dobrý výsledek," uvedl náměstek Čestmír Bruštík (ANO). Ale také poznamenal, že s přípravou trhů musí město v příštím roce začít dříve, aby byl čas je skutečně precizně připravit. „Ale i z toho mála jsme udělali hodně," uvedl náměstek Bruštík.

Časová prodleva v přípravách mrzí i jednatele společnosti KV City Lukáše Červeného. „Optimální by bylo s plánem těch příštích začít co nejdříve, abychom včas zajistili žádaný vánoční sortiment. I když se podle ohlasů trhy líbily, program návštěvníky zaujal a osvědčilo se kluziště i dílny pro děti. Rozpočet ještě nemáme zcela uzavřený, ale doufáme, že jsme plánovaný milion 600 tisíc, které trhy stály, nepřekročili," uvedl Lukáš Červený.

Podle něj šlo o nultý ročník Nových vánočních trhů a on i náměstek Bruštík by byli rádi, kdyby se místo trhů už neměnilo a před Thermalem už zůstaly stabilně. A dokonce by mohly být prodlouženy, protože i po Vánocích je město plné zahraničních návštěvníků. „Rozhodně by to Karlovy Vary i v tomto předsilvestrovském období oživilo," míní Lukáš Červený.

Jediný problém Nových vánočních trhů bylo počasí. „Nejprve pršelo, pak přišlo slunné počasí. Takže nás trhovci požádali, abychom propříště zařídili zimní počasí. On ten svařáček se s chutí popíjí při minus pěti stupních než při deseti nad nulou," zažertoval jednatel KV City.

Jak lidé hlasovali

Web KV City: Známka 1: 47%

Známka 2: 18% Známka 3: 15%

Známka 4: 8% Známka 5: 12%

Karlovarský deník:

Líbily se vám letošní trhy více než vloni? Celkem hlasovalo 847 lidí, ano: 476, ne: 371 lidí