Na první pohled nic neobvyklého, výstava studentů tohoto zřejmě nejprestižnějšího českého sklářského učiliště se tady konala naposledy loni a novoborských odchovanců byla jistě většina z plejády sklářů, kteří v Sun Gallery vystavovali v letech předtím. Neobvyklá je ta současná výstava tím, že představuje práce jejich učitelů.

Komorní expozice s názvem „Než zazvoní / Before Ringing“ je reprezentativním přehledem všech možných sklářských technik. „Novoborská sklářská škola nabízí mladým talentům vzdělání v širokém spektru sklářských oborů a je na to patřičně vybavená, disponuje mimo jiné i vlastní sklářskou hutí. Díky tomu zde můžeme vidět díla uznávaných výtvarníků a řemeslníků z oblasti šperku, nápojového skla, skla hutně foukaného, broušeného, rytého i malovaného,“ uvádí expozici kurátor výstavy Jaroslav Polanecký.

V Karlových Varech se představují zástupce ředitelky VOŠ sklářské Jiří Suchý, Radek a Roman Šauerovi, Pavel Tille, Bohumil Tománek a Luboš Žůbor, dámskou část pedagogického sboru školy zde reprezentují Jarmila Janásová, Sylva Karlovská, Edita Šormová a Alexandra Vaníčková. Výstava, která rozhodně stojí za vidění, je v Sun Gallery volně přístupná až do 12. dubna.

Schodolez. Ilustrační foto.
Lidé mohou pomoci dobré věci a přidat na schodolez