Koronavir byl ale jedním z důvodů, proč před pár dny oznámila konec svého fungování jedna hudební hvězda.

„Letošní ročník už jsme začali plánovat. Mám ale špatnou zprávu pro fanoušky kapely Pipes and Pints, která u nás měla hrát letos poprvé. Skupina oznámila, že svou činnost pozastavuje,“ vysvětlil Švec. Přiznává, že koronavirus má dopad i na sponzory, už dva tradiční partneři odřekli příspěvek. „Festival by se měl konat na konci července, snad už bude lépe,“ doufá pořadatel.

Ilustrační fotoZdroj: Deník

Covid se nevyhnul ani samotnému provozu kempu, který za běžných okolností funguje celoročně. Chaty jsou totiž vytápěné. Není výjimkou, že se tam během zimy ubytovávají i lyžaři či běžkaři. „Nedělali jsme si příliš velké iluze, takže jsme se na tuto situaci snažili připravit dopředu – šetřili jsme, kde se dalo. Léto se nakonec hodně vydařilo, byli jsme na tom lépe než mnohé hotely v Karlových Varech tím, že nabízíme levné ubytování přímo u vody, a tak jsme si mohli udělat finanční rezervu,“ říká provozní Tereza Švecová.

FOTO: Voda zaplavila domy na Toužimsku, situace se zklidňuje

Dodává, že ztráty jsou ale velké, protože na konci prosince se kempu většinou daří. „Míváme zcela plno od vánočních svátků až do silvestra, ten propad je citelně znát,“ pokračuje provozní. Další velký propad se i přes možné uvolnění projeví podle ní opět na jaře, kdy jezdívají především Němci. Ti ale s největší pravděpodobností budou mít velký strach cestovat do Česka. Podobně tomu bylo i po první vlně pandemie.