Zároveň s tím se musela změnit forma jeho činnosti a spolek má také nové sídlo. Již není registrován na Toužimsku, ale na Žluticku. Spolu s tím tu vznikl i zvláštní přidružený orgán. O postupné zvelebování však poutní kostel Navštívení Panny Marie nepřijde.

Oficiální název spolku je od 1. ledna 2016 Pod střechou, z. s., a jeho sídlo je nově přímo ve Skocích, v bývalém Schopfově hostinci s číslem popisným 21, který je od loňska i majetkem spolku.

„Nově jsme rozšířili možnost o takzvané přidružené členství. V rámci tradic tu vzniklo Poutní bratrstvo Mariánských Skoků, jehož smyslem je sdružení těch, kteří všestranně podporují Skoky a přispívají k jejich rozvoji, ať již třeba jako dobrovolníci, poutníci nebo dárci, ale dosud stáli mimo spolek," informoval předseda Pod střechou, z. s., Jiří Schierl.

Kvůli legislativním změnám byl dále více zúžen účel spolku, a to pouze na všestrannou podporu Skoků. Občanská aktivita tak bude směřovat jen k záchraně a oživení kostela. „Naše pomoc památkám na Toužimsku už tak neplatí. Nechceme je však nechat ladem, a plánujeme proto založení dalšího spolku, který by pomáhal s historickým a kulturním dědictvím i tady," dodal Schierl.