Od té doby prodala Správa lázeňských parků, která má hřbitovy ve správě, přibližně dvanáct hrobek ze sedmdesáti, které nabízela. Podle ředitele Miroslava Kučery byl i zájem o další čtyři hroby, ale pak už se kupci neozvali. „A v současné době už zcela odezněl. Nyní tak máme volných přibližně padesát hrobů," uvedl Kučera.

Prodeji hrobů předcházel podrobný seznam, který město zveřejnilo. Pokud se o ně lidé do půl roku nepřihlásili, byly hroby brané jako věc nalezená, kterou je možné prodat. Správa lázeňských parků za prodané hroby a hrobky utržila 260 tisíc korun, které použila na opravy 64 hrobů a míst posledního odpočinku významných karlovarských osobností.

Jako každoročně, i letos před svátkem Památky zesnulých obsadili hřbitovy zaměstnanci Správy lázeňských parků. Z cest museli odstranit spadané listí a vše připravit tak, aby lidé mohli své pozůstalé důstojně uctít. A už nyní se drahovickým hřbitovem i v krematoriu line smuteční hudba, která decentně dokresluje truchlivé vzpomínky na zemřelé. Jenomže někteří pozůstalí s hudbou spokojeni nejsou. Na své mrtvé chtějí vzpomínat v tichu. „Máme několik stížností, ale myslím si, že hudba nevadí. Nepouštíme ji hlasitě," vysvětlil ředitel Kučera. Správa lázeňských parků letos zavedla na drahovickém hřbitově i další novinku. Lidé si zde mohou dušičkové svíce či věnečky zakoupit ve stánku.

Město chce drahovický hřbitov, kde se začalo pohřbívat ve druhé polovině 19. století, uchovat v důstojném stavu a některé části smutečního areálu chce zachovat v současné podobě kvůli architektonické autentičnosti. Hřbitovy se v Karlových Varech postupně přemisťovaly. Původní u chrámu sv. Maří Magdaleny byl nahrazen Ondřejským a poté se začalo pohřbívat v Drahovicích. Jeho součástí je hřbitov katolický, evangelický i židovský.