Deník na návštěvěDeník na návštěvěZdroj: DeníkVelký úspěch slaví obec Kyselka se svým nově zprovozněným kempem Ontario. Do své správy jej převzala znovu vloni poté, co ukončila smlouvu s bývalými nájemci, během jejich působení areál značně zchátral. Kyselka do kempu investovala od loňska nemalé finanční prostředky a ve zvelebování pokračuje i letos. Díky tomu tak mohla areál už vloni částečně otevřít.

Zájem o kempování v Kyselce je velký, hlásí se sem nejen běžní turisté, ale i tábory či různé zájmové skupiny. Velkou událostí zde bude například pobyt Klubu retrívrů, který si kemp zamluvil od 20. do 30. května.

Jak říká starosta Kyselky Aleš Labík, prioritou, proč obec znovu začala kemp provozovat, bylo, aby znovu začal fungovat nejen jako ubytovací areál, zároveň ale aby sloužil i místním obyvatelům, protože v Kyselce chybí veřejný prostor pro pořádání tradičních akcí. "Právě dokončujeme rekonstrukci kuchyně, aby vyhovovala normám. Doděláváme elektroinstalaci, obložení i menší stavební úpravy, a také kuchyň osazujeme elektrospotřebiči, aby ji mohli táborníci i veřejnost využívat," uvedl starosta Labík.

Obec Kyselka má s kempem velké plány. Hlavní cíl je, aby začal vůbec fungovat.
Kyselka bude kemp Ontario provozovat sama, chce tam i amfiteátr

V areálu se nachází 18 dřevěných chatek, kemp nabízí ovšem i plochu pro volné stanování včetně prostoru pro karavany. S opravou chatek zatím obec nepočítá a předpokládá se tedy, že je budou využívat spíše ti méně nároční klienti.

Velkou zatěžkávací zkoušku má Ontario už letos za sebou. Během uplynulých Velikonoc byl totiž kemp zcela zaplněn. "Podařilo se nám obsadit všech 18 chatek. Dali jsme Ontario do nabídky přes různé zprostředkovatelské portály. Opravdu jsme nečekali, že to takto dobře zafunguje. Přijeli nejen Češi, ale i turisté z Německa či Holandska," pokračoval starosta Kyselky.

Velká akce pro místní se tu koná už za pár dnů. Jde o pálení čarodějnic, což je právě jedna z tradičních místních akcí, pro jejíž účely chce kemp obec využívat. "Pálení čarodějnic včetně stavění májky začíná už v poledne, kdy až do večera bude program v duchu této akce - hasiči budou stavět májku, budou se opékat buřty a bude se volit nejkrásnější čarodějka. Od 18 hodin pak pokračujeme velkou diskotékou Dance parade, na níž vystoupí čtyři dýdžejové. Bude tu LED obrazovka i světelná show. Počítáme, že program bude ukončen v pozdějších hodinách," informoval Labík.

Vážná nehoda na přejezdu u Nových Hamrů.
FOTO, VIDEO: Vlak tlačil auto u Nových Hamrů sto metrů

Rušno bude v Ontariu ale i v poslední třetině měsíce května, kdy tam budou pobíhat retrívři. "Jde o pobyt pro dospělé se psy. Celý areál si totiž zamluvil Klub retrívrů, který pravidelně pořádá různé soutěže. Budou tu psi z celé republiky, ale i zahraničí," doplnil starosta.

Areál si už zamluvily i některé tábory. Konkrétně jde o specializaci hudební a také třeba outdoor figter, který je zaměřen na zocelování dětí v přírodě.

A jak starosta Labík dodává, kemp má výbornou polohu. Jde o krásnou slunečnou plochu blízko lesa, z níž je velice pěkný výhled do údolí. Navíc je téměř na samotě, takže nebude nikoho obtěžovat, pokud se tam budou konat hlučnější akce