Ta stará byla v havarijním stavu a zatékalo do ní. Vedení obce leží budoucnost sálu v hlavě, neboť ho chce využívat mnohem více. I když je jinak budova samotná v dobrém stavu, kvůli vlhkosti utrpěly interiéry. Na jejich opravu zatím prostředky schází.

„Momentálně poskytuje v obci jedno z mála míst, kde se mohou obyvatelé scházet. Vnímám ho jako náš styčný bod, jelikož tu teď nemáme ani hospodu. Mírová na tom ale není s financemi nejlíp a do oprav střechy jsme se mohli vrhnout jen díky dotaci," vysvětlila starostka Mírové Lenka Baštová.

Opravy budou probíhat po částech. „V první fázi dojde k výměně shnilého dřeva, místo kterého se dosadí plech. V těchto dnech už je část hotová a kompletní má být pak vše nejpozději do 3. září," doplnila.

„Na další fázi, tedy na opravu vnitřku sálu, momentálně schází finance. Snažíme se zjednat nápravu tak rychle, jak jen se dá. Než ale bude vše stoprocentně hotovo, nějaký čas to zabere," dodala Baštová.

Obec počítá s jeho širším zapojením do kulturního dění. Zajištění pohodlí a bezpečí je proto pro tento účel nezbytné. „Takto zachovalé společenské stavení má dnes už málokterá obec naší velikosti. Jeho prostory využívají senioři i novomanželé pro svatby a zájem o trénink tu projevily i děti z tanečního kroužku. Je to zároveň i jediné místo, kde se dají pořádat akce, když je venku nepříznivé počasí," dokončila starostka.

Výše krajského příspěvku na opravu střechy se pohybuje kolem 140 tisíc korun.