Letadla z uralské oblasti na karlovarské letiště, které patří kraji, už před časem létala. Z řady důvodů byly ale lety zastaveny. O jejich obnovení jednala přímo v Jekatěrinburgu hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová s prvním zástupcem gubernátora Sverdlovské oblasti Alexejem Valerjevičem Orlovem.

„Chtěli jsme zdůraznit, že ruský turista je velmi důležitý pro lázeňství v regionu, a proto se snažíme obnovit provoz na lince Karlovy Vary a Jekatěrinburg. Nabídku karlovarského mezinárodního letiště a krásy regionu jsme prezentovali i místním touroperátorům, zástupcům uralských aerolinek i představitelům Uralské asociace cestovního ruchu,“ uvedla hejtmanka Mračková Vildumetzová. S dopravci Ural Airlines a České aerolinie se domluvila, že kraj dodá veškeré statistické údaje týkající se karlovarského letiště a ona sama bude usilovat o podporu českého prezidenta ve věci úzké spolupráce obou regionů.

Letiště vykázalo za loňský rok ztrátu kolem 15,3 milionu korun. Způsobil ji hlavně pokles počtu cestujících z Ruska. Před několika lety letištěm prošlo přibližně 100 000 cestujících ročně, loni jich ale bylo jen kolem 25 000.

Plotů kolem dálnice D6 bude přes 30 kilometrů a hotové mají být do konce roku.
Motoristy i zvěř ochrání nové ploty