Tím je začleňování menšin do společnosti v této odlehlé lokalitě nedaleko Toužimi. Nově tu klientům centra slouží truhlářská nebo keramická dílna, taneční kroužek, kuchyňka, společenská místnost a také hovorna, která umožní lepší diskrétnost mezi zaměstnanci centra a jeho klienty.

Celkové náklady na rekonstrukci se vyšplhaly přibližně na 17 milionů korun, přičemž většina peněz putovala z evropských dotací. Slavnostnímu otevření přihlížel přibližně padesátihlavý dav, včetně ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové.

Dobrá Voda a okolní obce jsou vyloučené z mnoha hledisek. Z hledisek pracovních příležitostí, dopravní obslužnosti, počtu obyvatel žijících na pokraji chudoby a také předsudků vůči romskému etniku. Před čtrnácti lety tu Český západ začal pracovat na vzájemné pomoci mezi těmito obyvateli a nyní má k dispozici nové centrum, kde může dále poskytovat své ceněné služby. Díl na existenci stavby nesou i bratři trapisté z nedalekého kláštera v Novém Dvoře.

„O této lokalitě i spolupráci členů společnosti a místních jsem věděla už předtím. Toto místo je už několik let dáváno v České republice jako zářný příklad toho, jak se to má dělat. Jsem ráda, že podobná místa u nás v zemi přibývají, a ne naopak," uvedla ministryně.

Klienti centra tu teď mohou navštěvovat různé kroužky. Tančit, vyrábět tašky, misky, hrnky nebo dřevěné výrobky.

„Mám vizi, že jednoho dne by tady, v Dobré Vodě, mohli zaměstnanci Českého západu učit, jak se má správně integrovat," doplnil náměstek hejtmana Miloslav Čermák.

Návštěvníci si tu mohou tedy zakoupit i ručně dělané předměty, vyrobené místními obyvateli.