Loni škola v této soutěži také bodovala. Body ale stačily ´jen´ na krajský prim. Podle ředitele školy Michala Vachovce stojí za úspěchy instituce zejména pedagogové.

V soutěži, která probíhala od listopadu loňského roku do letošního ledna, se hodnotila celková spokojenost studentů, odbornost vyučujících, zajímavost předmětů, příprava do praxe nebo také možnost realizace a zapojení do studentských nápadů a projektů.

Školu vítězství těší. Jeho hlavním přínosem je totiž skvělá vizitka instituce. „Na vítězství v ní se nedá připravit. Hlasovat mohli jen současní a minulí studenti, proto to bereme jako zpětnou vazbu, dokazující, že studenti od nás odcházejí do zaměstnání dobře vybaveni. Mě osobně by zajímalo, kolik v soutěži hlasovalo žáků a kolik pak absolventů," doplnil ředitel.

Soutěž se koná pod záštitou České studentské unie, která také sestavuje seznamy středních škol, pro něž mohou lidé hlasovat. „V prvních ročnících soutěže jsme ani nevěděli, že jsme rovněž součástí této ankety. Příští rok, až bude soutěž opět vyhlášena, můžeme i nemusíme dopadnout dobře. Změní se osazenstvo školy, letošní poslední ročníky odejdou a budoucí studenti nemusí hodnotit naši školu tak kladně. Rozhodně si ale nemyslím, že jakýkoliv výsledek by měl vliv na příliv nebo odliv studentů. Beru toto prvenství hlavně jako ocenění pedagogů. Ti jsou v největším kontaktu se studenty," doplnil ředitel Michal Vachovec.

O samotné soutěži se pak stačilo už jen zmínit a respondenti pak dokonali své. „O akci jsme informovali pouze prostřednictvím internetu. Weby i facebookový profil školy se těší velké návštěvnosti, proto nebylo nijak složité soutěž propagovat," dokončil ředitel.

Kompletní informace a žebříčky lze nalézt na: www.stredniroku.cz.